Telefon: 021.314.23.15

Email: registratura@dgas.ro

Logo

Serviciul Urgențe Sociale

24/24 la 021/9524

fiipregătit.ro

Situații de Urgență Proiect DSU

021 9524 - Victimele Violenței Domestice

Disponibil 24/24

Centrul Respiro pentru copiii cu dizabilități și familiile lor „Curcubeul Magic”

Info & Contact

Adresă:

Calea Șerban Vodă nr.48, Sectorul 4 București – 040212

Contact:

Coordonator:
Marina Roșu
0756 192 431

Telefon:

021 314.23.15 | Fax: 021 314.23.16

Adrese E-mail:

Program:

Luni – Vineri: 08:00 – 16:00

Locație

Calea Șerban Vodă 48

Mijloace de Transport

Următoarele linii de tranzit au rute care ajung aproape de Calea Șerban Vodă:

Autobuz: 116232323N10N107;
Tramvai: 10;
Metrou: M2.
 

Autobuz
Tramvai
Metrou

Galerie Foto

Social Media

Centrul Respiro pentru copiii cu dizabilități și familiile lor “ Curcubeul Magic” este o unitate de servicii sociale integrate, destinate copiilor cu dizabilităţi din Bucureşti, înfiinţat şi administrat de Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, prin Primăria Municipiului București.

Serviciul social asigură următoarele principale activităţi: supraveghere, îngrijire, găzduire temporară, consiliere, socializare și petrecere a timpului liber, abilitare și reabilitare, asistență medicală, informare, evaluare, masă, alte activități administrative, precum şi activităţi de sprijin și consiliere pentru părinții/reprezentații legali ai beneficiarilor;

Centrul reprezintă o alternativă viabilă pentru familie, o scurtă pauză de la responsabilitățile de îngrijire, propunându-ne să oferim un răgaz necesar refacerii fizice şi psihice, atât de benefice pentru continuarea îngrijirii copiilor cu dizabilităţi, cât și pentru soluţionarea urgențelor de ordin medical sau social.

Aceştia pot beneficia, pe timpul zilei, de activități de îngrijire, educare, consiliere, abilitare/reabilitare, pentru o perioadă de maximum 10 de zile lucrătoare pe an.

Centrul este dotat cu facilități recreative și programe adaptate, menite să ofere o experiență plăcută și stimulativă pentru cei care își petrec timpul acolo. Un alt aspect important al Centrului Respiro este sprijinul emoțional și psihologic oferit familiilor. Acestea pot găsi înțelegere din partea altor persoane care se confruntă cu situații similare. Schimbul de experiențe și sfaturi între părinți și îngrijitori poate fi extrem de valoros și îmbunătățește starea de bine a tuturor.

Capacitatea centrului este de 25 locuri.

Centrul Respiro pentru copiii cu dizabilităţi şi familiile lor – “Curcubeul Magic” îşi desfăşoară activitatea în Bucureşti, Strada Calea Șerban Vodă nr.48, sector 4, într-o clădire la care s-au efectuat lucrări de renovare şi reabilitare, cu sprijinul UNICEF, în baza acordului de parteneriat.

Centrul dispune de spaţii interioare generoase, (sală de recreere şi socializare, dormitoare, săli pentru recuperare fizică şi psihică, sală de mese, etc), dotate cu mobilier şi echipamente corespunzătoare desfăşurării diverselor tipuri de activităţi cu copiii, precum şi de o curte exterioară pentru desfăşurarea activităţilor recreative, în aer liber.

Copiii cu dizabilități, cu vârste cuprinse între 0-18 ani, încadraţi în grad de handicap, aflaţi în evidenţa Serviciilor de Evaluare Complexă din subordinea D.G.A.S.P.C., care sunt crescuți și îngrijiți de părinți, tutore său persoana care se ocupă de creșterea și îngrijirea copilului cu dizabilități în baza unei măsuri de protecție specială, stabilită în condițiile legii.

Pot accesa serviciile centrului, părinţii copiilor cu dizabilităţi, care au domiciliul în Bucureşti, prin depunerea unei cereri de înscriere, cu cel puţin 30 de zile înainte de perioada în care doreşte găzduirea copilului în centru.

Acte Necesare

2. Copia certificatului de naștere al copilului și, după caz, a cărții de identitate a acestuia;

3. Copii ale actelor de stare civilă ale părinților (hotărâri de divorț, acordul celuilalt părinte, ordine de protecție etc).

4. Datele de contact ale medicului de familie

5. Copie după certificatul de încadrare în grad de handicap, în termen de valabilitate

6. Certificat medical A5

7. Planul de abilitare/reabilitare pentru copilul cu dizabilități;

8. Certificat de orientare şcolară

9. Fisa psihopedagogica

10. Fişa medicală sintetică

11. Adeverinţa medicală pentru copil cu menţiunea – apt pentru colectivitate

12. Alte documente medicale, inclusiv copie după rețetele și recomandările medicului referitor la administrarea medicației curente a copilului necesară pe perioada de respiro;

*tutorelui sau persoanei care se ocupă de creșterea și îngrijirea copilului cu dizabilități în baza unei măsuri de protecție specială, stabilită în condițiile legii, ale medicului de familie și ale serviciilor de abilitare/reabilitare;

*la serviciile aflate în derulare la data admiterii în centrul respiro, pentru consulturi medicale și pentru alte evaluări ale copilului necesare pe perioada de respiro;

16. Nota de informare cu privire la alergii sau intolerante alimentare (se completeaza fizic, la centru)

17. Acordul foto (se completeaza fizic, la centru)

Grup de suport pentru părinții
copiilor cu dizabilități

Legislație în domeniu

  • Legea asistenței sociale nr. 292/2011 din 20 decembrie 2011;
  • Legea 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
  • Ordinul nr. 811/2021 privind aprobarea Standardelor minime de calitate pentru serviciile sociale fără cazare, organizate ca centre respiro pentru familiile copiilor cu dizabilități.