Centrul de zi pentru copii „Steluțe Zâmbitoare”
Info & Contact
Adresă:
Contact:
Coordonator – Cristina Popa
Telefon:
Adrese E-mail:
Program:
Luni, Marţi, Miercuri, Joi, Vineri: 08:30 – 16:30
Locație
Mijloace de Transport
Galerie Foto
Social Media
Centrul de zi pentru copii oferă un mediu sigur, unde copiii beneficiază de supraveghere și îngrijire de calitate. Activitățile desfășurate includ atât jocuri și activități recreative, menite să stimuleze creativitatea și socializarea, cât și sesiuni de consiliere psihologică, esențiale pentru dezvoltarea emoțională și mentală a copiilor. În plus, centrul organizează activități special concepute pentru a încuraja dezvoltarea abilităților necesare unei vieți independente, alături de cursuri și activități culturale, care îmbogățesc cunoștințele și orizonturile copiilor. Această diversitate de activități asigură o dezvoltare armonioasă și echilibrată a fiecărui copil.
- copiii aflați în situație de risc de separare de părinți, respectiv părinții acestora se află într-o situație de dificultate, socială și/sau economică, sau în risc de excluziune socială;
- copiii cetățenilor români cu domiciliu sau reședința în Municipiul București, aflați temporar într-o situație de vulnerabilitate din cauza unor evenimente neprevăzute.
- copiii cetațenilor străini, care nu au cetățenie română, respectiv cetățenia unui alt stat membru al Uniunii Europene sau al Spațiului Economic European, și nici cetățenia Confederației Elvețiene.
În cazul străinilor care nu au cetățenie română, cetățenia unui alt stat membru al Uniunii Europene sau al Spațiului Economic European, și nici cetățenia Confederației Elvețiene, ca să beneficieze de serviciile acordate, trebuie să dețină un permis de ședere obținut în condițiile legii.
a) părintele/reprezentantul legal să figureze cu domiciliul pe raza Municipiului Bucureşti de cel puțin 6 luni la data depunerii cererii sau viza de reşedinţă în Municipiul București este de cel puțin 6 luni la data depunerii cererii;
b) părintele/reprezentantul legal se află în dificultate socio-economică sau în risc de excluziune socială.
Criterii de prioritate:
a) frați sau surori care frecventează centrul, cu condiția ca părintele care benficiază deja de serviciu social acordat în centru să anunțe intenția depunerii cererii de admitere pentru un al copil;
Acte Necesare
Din partea unuia dintre părinţi sau a reprezentantului legal;
b) Certificatul de naştere al copilui pentru care se solicită admiterea în Centru; (în copie)
c) Actele de identitate ale părinţilor/reprezentantului legal (certificat de naştere, buletin de
identitate/carte de identitate/permis de ședere obținut în condițiile legii, certificat de căsătorie,hotărâre de divorţ, certificat de deces etc.);(în copie)
d) Actele de identitate (certificate de naştere) ale celorlalţi copii (dacă este cazul);(în copie)
Fişă medicală copil completată și parafată de către medicul pediatru/de familie;
g) Adeverinţe medicale părinţi (de la medicul de familie);(în original)
h) Adeverinţe de salariat ale părinţilor/ reprezentanţilor legali (în original)
* în cazul părinților/reprezentanților legali care sunt în șomaj/în căutarea unui loc de munca, aceștia vor face dovada situației în care se află, printr-o adeveriță eliberată de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă.
Cererea pentru admiterea copilului în centru, semnată olograf sau cu semnătură electronică calificată, însoțită de documentele justificative anexate în completarea cererii, se depune prin mijloace electronice, la adresa de e-mail: serviciul.protectiacopilului@dgasmb.ro
În situația în care documentația transmisă este incompletă sau incorect completată veți fi înștiințați pe e-mail referitor la documentele lipsă sau, după caz, incorect completate.
Dacă optați să depuneți documentele în format fizic, la registratura instituției, din str. Constantin Mile nr. 10, sector 1, Bucuresti, vă informăm că pentru documentele justificative menționate în copie se asigură fotocopierea acestora.
Legislație în domeniu
- Legea 292/2011 a asistenței sociale, cu modificările ulterioare;
- Legea 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
- Ordinul 27/2019 privind aprobarea standardelor minime de calitate pentru serviciile sociale de zi destinate copiilor.