Centrul de Informare și Sprijin pentru Femei
Info & Contact
Adresă:
Telefon:
Adrese E-mail:
Program:
Luni – Vineri: 08:30 – 16:30
Locație
Mijloace de Transport
Următoarele linii de tranzit au rute care ajung aproape de Strada Lucrețiu Pătrășcanu:
Autobuz: 102, 335, 101, N104, 243;
Troleibuz: 70, 79, 102, 253;
Metrou: M1.
Galerie Foto
Social Media
Centrul de Informare și Sprijin pentru Femei oferă suport pentru femeile care se află în situații de violenţă domestică, precum şi altor categorii de femei care fac parte din grupuri vulnerabile sau care trec prin situații de dificultate, indiferent de vârstă, nivel de instruire, ocupație, venituri, stare civilă, mediu de proveniență:
- Consiliere psihologică individuală;
- Consiliere socială pentru identificarea nevoilor și stabilirea unor linii directoare privind depășirea situației de vulnerabilitate;
- Ateliere realizate împreună cu parteneri, pe teme de interes
- Consiliere în vederea facilitării accesului la servicii și servicii de sprijin;
- Ateliere de psihoeducație, dezvoltare personală, ateliere creative;
- Magazin social: Oferim gratuit ținute vestimentare provenite din donațiile bucureștenilor, necesare femeilor care se află într-o perioadă de dificultate și/sau sunt în căutarea/menținerea unui loc de muncă.
Femeile indiferent de vârstă, sex, nivel de instruire, ocupație, venituri, stare civilă, provenite din toate mediile sociale, inclusiv alți membri ai familiei cu care acestea conviețuiesc, femei care se află în situații de violenţă domestică.
Acte Necesare
– Actul de identitate;
Legislație în domeniu
- Legea nr. 292/2011, cu modificările ulterioare, a Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței în familie, cu modificările și completările ulterioare.
- Ordinul nr. 28/2019 privind aprobarea standardelor minime de calitate pentru acreditarea serviciilor sociale destinate prevenirii și combaterii violenței domestice.