Strada Lipscani nr. 104, Sectorul 3, București
(în spatele bisericii Sf. Gheorghe)

De ce fitoceainărie?
Fitoterapia este o ramură a terapiei naturiste care folosește plantele și preparatele din plante ca mijloc de tratare a bolilor.

Fitoceainăria SanThé, deschisă de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, s-a lansat printr-un proiect co-finanţat din Fondul Social European care presupune aducerea în câmpul muncii a persoanelor defavorizate. Acestea participă, în prealabil, la cursuri de calificare de barman/preparator ceai, sesiunile de pregărire fiind organizate tot în cadrul proiectului. Cei șase angajați de până acum provin din rândul categoriilor defavorizate, fie au crescut în sistemul de protecție a copilului, fie sunt de etnie romă, fie sunt femei cu vârsta de peste 45 de ani care au eșuat în încercările de a-și găsi un loc de muncă.

Ce se întâmplă cu câștigurile?
Veniturile obţinute prin ceainărie vor fi folosite la deschiderea mai multor astfel de localuri în Capitală.

Ce găsim la Fitoceainăria SanThé?
În ceea ce privește meniul, aici veți găsi peste 100 de sortimente de ceaiuri (dintre care 75% sunt ceaiuri din plante autohtone), cafea, elemente de patiserie, supe, salate și băuturi obținute din fructe proaspete. Majoritatea produselor costă 8 lei.

Notă:
Pe timpul caniculei, ceainăria este dotată cu un punct de prim-ajutor, iar bucureștenii pot intra oricând să se răcorească la aer condiționat și să primească apă rece.

În sezonul rece, în ceainărie se va distribui ceai fierbinte celor din capitală.