Logo

Serviciul Urgențe Sociale

24/24 la 021/9524

fiipregătit.ro

Situații de Urgență
Proiect DSU

9524 - Victimele Violenței Domestice

Disponibil 24/24

Calificare in meseria de pedagog

aug. 7, 2012 | Carieră

Primul curs de calificare in meseria de pedagog de recuperare pentru copii mici a inceput deja!
Luni, 12 martie 2012, la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, va începe primul curs de calificare organizat în cadrul proiectului POSDRU/71/6.3/S/41699 ”Mai multe centre de îngrijire pentru copilul tău, mai multe oportunităţi de angajare pentru tine”. Programele de calificare sunt gratuite și se adresează femeilor din Bucureşti şi judeţul Ilfov care nu sunt incluse pe piaţa muncii. Cursurile au ca scop dezvoltarea de competenţe în domeniul educaţiei timpurii pentru echipa pluridisciplinară din Centrele de îngrjire şi educaţie timpurie ANTANTE. Prin pregătirea atentă și specializată a personalului, DGASMB ridică standardul de calitate al serviciilor destinate copiilor mici şi foarte mici.
Primul curs de calificare implementat este cel pentru ocupaţia Pedagog de recuperare. În urma acestui curs, un număr de 15 femei vor fi calificate pentru ocupaţia de Pedagog de recuperare. Acestea vor primi un certificat de calificare recunoscut la nivel naţional, acreditat CNFPA. Alte doua cursuri, Pedagog Social şi Îngrijitoare copii vor începe în cursul lunilor martie-aprilie 2012.
Proiectul include o serie de Programe de calificare care vor oferi cunoștințe esenţiale creşterii şi dezvoltării armonioase a copilului mic. Acestea vor acoperi toate ariile de competență necesare într-un centru de îngrijire şi educaţie timpurie, cum ar fi: sănătate, igienă şi securitate; planificare didactică, tehnici şi metode de comunicare inter-personală etc. De asemenea, cursanții Programelor de calificare vor aprofunda cunoștințe necesare în educația timpurie a copilului de la 0 la 3 ani: Noţiuni de bază în pedagogie, Psihologia socială a serviciilor, Dezvoltare psihologică. Etape de dezvoltare versus nevoi de dezvoltare, Drepturile copilului, Abilităţi de comunicare, Cunoştinţe de aplicare/implementare a activităţilor, Etică şi deontologie în lucrul cu copiii mici şi Relaţia cu părinţii.

Proiectul este co-finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritara 6 – Promovarea incluziunii sociale, Domeniul major de intervenţie 6.3 Promovarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii. Proiectul este implementat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Agenţia Naţionala pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Bernard Brunhes International. Mai multe date despre proiect puteți găsi pe pagina www.antante.org.

Articole Similare

Sari la conținut